keskiviikko 29. elokuuta 2007

Ohjauslankojen asetus ja sokkelin muurauksen aloitus

Antti kävi neuvomassa muurauksen alkuun. Asettelimme myös ohjauslangat, lautoja pystyyn ulkopuolisiin anturamuotteihin ja laserilla merkki, nauloilla langat kiertämään oikealla korkeudella koko komeuden ja siitä sitten ylöspäin 20 cm välein.

Kävin etsimässä rälläkkää harkkojen leikkuuseen isäukon välivarastosta, mutta ei löytynyt eli enempi aloitus jää seuraaville päiville.

Keskimmäinen antura on näköjään hieman väärässä kohtaa, mutta osuu vielä sokkelin alle hyvinkin. Ihmeen hyvin se onnistuikin. Vielä pitää tietysti toivoa, että sokkeli osuu hirsien alle vähintäänkin vaikuttavalla tarkkuudella.

lauantai 25. elokuuta 2007

Salaojien ja imeytysputken kaivu

Itse olin lapissa rundilla, mutta Tauno ja Rami hoitivat homman kotiin. Piiloon meni salaojaputket, tarkastuskaivot ja imeytysputki (näyttääkin olevan jo valmiiksi täynnä vettä, kuinkakohan vaan mahtaa toimia). Viemäriputki kaivettiin samalla anturan alta rakennuksen sisälle.

Minun hommaksi jäi siis lähinnä työmaan tarkistus, kuvia ei nyt valitettavasti tästä vaiheesta ole, koska katselin poroja.

maanantai 13. elokuuta 2007

Anturamuottien poisto

Väänsin rautakangella osan tarpeettomista anturan sisäpuolisista muoteista pois. Ulkopuoliset saavat vielä jäädä sokkelin muurauksen ohjauslankojen pystypuita varten (pari muottia olisi saanut jäädä sisäpuolellekin, toim. huom.). Oli taas kuuma kuin saunassa, eikä tuota kauaa jaksanut.

maanantai 6. elokuuta 2007

Anturan valu

Paikalla minä, Tauno ja Jussi Suni Turusen Matilta lainatun traktorin ja etukolan kanssa.

Nurmikkohan oli siis siinä mallissa kesän sateiden jäljiltä, että mitään kautta ei kura-autolla päässyt lähimaillekaan rakennustyömaata. Auto ajoi sitten siihen mihin pääsi ja matskut lyötiin traktorin etukolaan ja Jussi kippasi ne meidän päälle yksi toisensa jälkeen ja me lapioimme kuin tuli perseen alla. Homma hoitui todella nopeasti ja se oli hyvä se, pihalla oli kuuma kuin helvetissä, pelkkä ajattelu hikoilutti.

Samalla tehtiin pikkusiskolle muutama pihalamppujalkavalu, kun ylimääräistä jäi.

keskiviikko 1. elokuuta 2007

Betonitilaus ja lisää surrausta

Tilasin ensi viikon maanantaille (6.8.) betoniauton ja kolme kuutiota betonia Alavuden Betonilta. Auton pitäisi saapua paikalle iltapäivällä kolmelta.

Kävin myös Talastiellä mittaamassa rumpuputkien läpimittoja sopivien kansien ostoa varten erästä projektia silmälläpitäen. Kirjastoreissulla hain sitten samalla 4 kpl kansia Rautiasta. Rautian kanssakin ollaan nyt kutakuinkin sujut pienien hässäköiden jälkeen.

Teräksien surraus kyllä kiinnostaisi myös kovasti, mutta kun tuota vettä tulee koko ajan enemmän tai vähemmän. Menee sitten kaikki aika näitä kirjoitellessa.