keskiviikko 27. kesäkuuta 2007

Alustava aloituspalaveri Antin kanssa

Antti kävi kartoittamassa tämänhetkisen tilanteen ja otti epämääräiset pohjapiirustuksemme mukaan vakaana aikeenaan piirtää meille pihasauna. Kiukaan ja muurattavan savupiipun paikkaa sekä lauteiden mallia pitää vielä miettiä. Savupiipuksi muodostui kaksi kertaa puolen tiilen -aukkoinen malli, toinen reikä saunakamarin mahdollista kamiinaa / pientä takkaa varten.

Lisäksi kesken on vielä pohdinta yläparven teosta. Luultavimmin saunakamari jää auki yläosastaan ja saunan päälle tulee parvi.

Hirsiä pitää vielä mittailla, ulkomitat saisivat olla hyvinkin tarkasti tiedossa siinä vaiheessa kun kivijalkaa tehdään. Saunan ja pesu-/pukuhuoneen alkuperäinen oven paikkakin on vielä vähän hämärän peitossa sikäli kun sitä kovin tarkasti tarvitseekaan tietää.

Saunan sijoitus tontille pitää myös päättää sekä mitata kuvaan kohdalleen.

Perustuksista sen verran, että tässä vaiheessa suunnitelmissa on tehdä maanvarainen laatta (reunoilta vahvistettu - paksuus keskeltä 10 cm?), jonka päälle muurataan alimman hirsikerroksen korvaava kivijalka. Laatta toimii myös saunan lattiana. Viemäreitä tulee kahteen huoneeseen (saunaan, sekä pesu-/pukuhuoneeseen).

Antti osaksi lupasi muurata saunan muurattavat seinät sekä piipun ja piirtää rakennuskuvat ja auttaa rakennuslupien hakemisessa sekä kaikenlaista tietämystä tarvitsevissa rakennusasioissa. Hyvä hyvä.

Ei kommentteja: